Verwarm de oven voor op 220 °C.
Breng 2 dl water aan de kook en laat de boter erin smelten.
Voeg de bloem en een snuifje zout toe en roer tot een egaal beslag.
Zet het vuur lager en blijf roeren tot het beslag redelijk droog is.
Haal van het vuur en laat lichtjes afkoelen.
Breek de eieren en doe een voor een bij het deeg. Voeg het volgende ei pas toe al het vorige volledig is opgenomen.
Meng tot het deeg mooi glanst en niet meer plakkerig is, maar in punten van je spatel valt.
Doe in een spuitzak en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Spuit er dotjes deeg op van dezelfde grootte.
Plaats ze niet te dicht tegen elkaar, want de soezen worden in de oven 3 keer zo groot.
Maak je vingers nat en tik het puntje van elke soes aan, zodat het niet meer uitsteekt.
Zet ongeveer 25 minuten in de oven tot ze mooi luchtig en goudbruin zijn.
Maak ondertussen de vulling.
Schil de uien, snipper een ervan fijn en snijd de andere in fijne ringetjes.
Was de komkommer in snijd in fijne stukjes.
Snijd de gerookte zalm in sliertjes.
Hak het grootste deel van de bieslook fijn.
Meng de stukjes ui, komkommer, zalm en bieslook onder de kruidenkaas.
Breng op smaak met peper en zout en doe de vulling in een spuitzak.
Haal de soezen uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Snijd het bovenste stukje van elke soes en houd apart.
Vul de soezen op met de kruidenkaasvulling en garneer met wat ringetjes ui, komkommer, zalm en bieslook.
Leg de bovenkanten terug op de soezen en druk lichtjes aan.
Werk af met peper en sprietjes bieslook.