Waarschuwing Valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
  1. Startpagina
  2. Eindejaar 2019
  3. Kippengehaktbal met veenbessenvulling

Kippengehaktbal met veenbessenvulling

Gemiddeld

122min.

Bereidingstijd

Ingrediënten 4 Porties

2 kippenborstfilets
1 ei
2 el tarwebloem
120 ml halfvolle melk
100 g veenbessen
5 zoete aardappelen
1 aardappel
1 rode ui
2 uien
2 teentjes knoflook
30 g suiker
100 g pecannoten
2 sneden wit toastbrood
6 el artisanale zachte boter
4 el culinaire olijfolie
1 kl paprikapoeder
3 takjes verse biorozemarijn
peper en zout

Bereiding

Dag voordien
Doe de veenbessen in een kookpot en meng met de suiker en 2 eetlepels water.
Laat 5 minuten pruttelen.
Voeg meer suiker toe voor een zoetere veenbessenvulling.
Verdeel de veenbessen in een ijsblokjesvorm en zet een nacht in de diepvries.
Dat is makkelijker om de ballen te maken.
Gehaktballen
Ontdooi de kippenborstfilets.
Pel de rode ui en hak fijn.
Stoof de rode ui gaar in 1 eetlepel boter op een zacht vuur.
Pel de knoflook en snijd in grove stukken. Spoel de rozemarijn.
Snijd de kipfilet in grove stukken en mix met de rode ui, de knoflook, flink wat peper en zout, de verse rozemarijn en het paprikapoeder in de blender tot gehakt.
Doe het kippengehakt in een kom met het ei.
Meng en roer er tenslotte ook de bloem onder voor een stevig en smeuïg gehakt.
Zet minstens 1 uur in de koelkast.
Je kan het kippengehakt ook de dag voordien maken en bewaren in de koelkast.
Verdeel het brood in grove stukken en hak in de blender tot broodkruim waar je straks de ballen door wentelt.
Verwarm je oven voor op 180 °C en bedek je bakplaat met bakpapier.
Neem een grote eetlepel van het gehakt in je hand en druk plat.
Leg in het midden een veenbessenijsblokje en vorm dit mooi in tot een bal.
Rol de bal door het broodkruim en leg op de bakplaat.
Doe zo verder tot al het gehakt is opgebruikt.
Bak de gehaktballen voor het serveren 20 minuten in de oven.
Puree van zoete aardappel
Verwarm de oven voor op 220 °C en bedek de bakplaat met bakpapier.
Was de zoete aardappelen grondig.
Halveer de 4 zoete aardappelen en rooster ze ongeveer 30 minuten tot ze zacht zijn.
Hak 2 uien fijn.
Doe 2 eetlepels boter en 2 eetlepels olijfolie samen met 3 eetlepels water in een pan.
Doe de uien erbij en laat gedurende een uur traag karamelliseren op een zacht vuur.
Rooster de pecannoten 5 minuten op een gemiddeld vuur en hou ze goed in de gaten!
Meng geregeld zodat ze niet aanbranden.
Laat afkoelen en hak ¾ van de noten fijn in de blender.
Doe 3 eetlepels boter in een pannetje.
Laat pruttelen tot je een lichtbruine boter krijgt die een heerlijke koekjesgeur afgeeft (beurre noisette).
Let op dat de boter niet verbrandt!
Haal de zoete aardappelen uit de oven en verwijder de schil.
Pureer de zoete aardappel samen met 120 ml melk, de fijngehakte pecannoten en de beurre noisette.
Meng er de gekarameliseerde ui door en werk af met enkele geroosterde pecannoten.
Sterretjes
Verwarm je oven voor op 220 °C en bedek de bakplaat met bakpapier.
Schil de zoete aardappel en de aardappel en snijd in plakken van enkele mm dik.
Steek met een vormpje sterretjes uit. Bestrijk met 2 eetlepels olijfolie en kruid af met peper en zout.
Rooster de sterretjes 12 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
Afwerking
Doe een royale schep puree op elk bord.
Dresseer er een gehaktbal bovenop.
Werk het bord af met de sterretjes en serveer aan de kidstafel!
ALDI-nieuwsbrief

Meld je aan en mis geen enkele aanbieding.

Herinnering voor

Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is? *

Datumselectie *

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Gelieve het veld in te vullen

Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.