1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Desserts
  4. Witte chocolademousse met bramencoulis

Witte chocolademousse met bramencoulis

Gemakkelijk

2u. 30min.

6 Porties
250 g braambessen
6 braambessen (voor de afwerking)
1 appel
100 g witte chocolade
100 ml amaretto
100 ml volle room
3 EL sojadrink
50 g kristalsuiker
20 g biowalnoten
3 bio-eieren
5 koekjes met pure chocolade en kokosvlokjes
3 EL melkchocoladehagelslag
Recept mailen
Doe de braambessen samen met de amaretto en de suiker in een steelpannetje en laat 10 minuten koken. Mix het mengsel fijn tot een mooie coulis.
Verdeel de braambessencoulis over 6 glaasjes en plaats in de koelkast.
Klop de room op in een schone kom en plaats ook in de koelkast. Zowel de coulis als de slagroom moeten ongeveer 30 minuten opstijven.
Doe ondertussen de koekjes en de walnoten in een vershoudzakje en verkruimel met behulp van een deegrol.
Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in kleine blokjes.
Plaats een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water. De bodem van de mengkom mag het water niet raken.
Breek de witte chocolade in stukjes en doe in de mengkom. Voeg de sojadrink toe. Blijf roeren terwijl de chocolade smelt. Neem de mengkom uit de bain-marie zodra de chocolade gesmolten is en meng er 2 eetlepels opgeklopte room onder. Plaats het mengsel 10 minuten in de koelkast.
Scheid de eieren en klop de eiwitten op.
Meng de rest van de opgeklopte room voorzichtig onder het afgekoelde chocolademengsel. Spatel daarna voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder het mengsel.
Verdeel de chocolademousse over de glaasjes met braambessencoulis en plaats terug in de koelkast. Laat ongeveer 2 uur opstijven.
Verdeel de koekjescrumble over de glaasjes. Decoreer met wat appelblokjes en bestrooi met de hagelslag. Werk af met een braambes.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch