Bereid eerst de gepocheerde conferenceperen.
Zet een kookpot met het water en de witte porto op een zacht vuur. Voeg de suiker, de honing en het sap van de citroenen erbij. Spoel de limoen, schil er zeste van en laat samen met de basilicum trekken in het porto-watermengsel.
Spoel ondertussen de peren, en snijd de ongeschilde peren in 8 fijne partjes. Verwijder het klokhuis en leg de peren in het porto-watermengsel.
Laat ze ongeveer 4 minuten pocheren tot ze beetgaar zijn.
Neem het potje met de peren van het vuur en laat de peren in het porto-watermengsel afkoelen tot ze geserveerd worden.
Bereid en bak ondertussen de pannenkoeken.
Mix de melk met de zelfrijzende bloem en de eieren tot een glad beslag. Smelt de boter op een zacht vuurtje en mix samen met het snufje zout onder het beslag.
Zet een pannenkoekenpan op een middelmatig vuur en laat heet worden. Druppel er wat maïsolie in en laat opwarmen. Giet de overtollige olie in een potje en zet apart voor de volgende pannenkoek. Lepel met een pollepel wat pannenkoekenbeslag in de pan en draai met de pan zodat het beslag zich over de bodem uitspreidt. Wacht even tot de bovenkant van de pannenkoek bijna gedroogd is en draai dan om. Laat de andere kant nog even bakken en start dan met de volgende pannenkoek. Draai indien nodig het vuur wat zachter/harder om ideale pannenkoeken te bakken. Bak zo alle pannenkoeken tot het beslag op is.
Dresseer de pannenkoeken op de bordjes. Vouw hiervoor een pannenkoek in de helft. Lepel er 4 partjes gepocheerde peer op en vouw dicht. Herhaal dit nog eens en geef zo 2 pannenkoeken per portie.
Serveer er een beetje zelfgemaakte frambozen-, aardbeien- of bessencoulis bij.
Tip: Heerlijk met een bolletje vanille-ijs.