1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Desserts
  4. Pannenkoek met gepocheerde conferenceperen en vruchtencoulis

Pannenkoek met gepocheerde conferenceperen en vruchtencoulis

Gemakkelijk

40min.

4 Porties
2 citroenen
1 limoen
80 g fijne korrelsuiker
1 snuifje zout
1 eetlepel honing
4 conferenceperen
1 scheutje maïsolie
1 takje basilicum
40 g braadmargarine
200 g zelfrijzende bloem
2 eieren
125 g veldsla
7,5 dl water
3 dl witte porto
Recept mailen
Bereid eerst de gepocheerde conferenceperen.
Zet een kookpot met het water en de witte porto op een zacht vuur. Voeg de suiker, de honing en het sap van de citroenen erbij. Spoel de limoen, schil er zeste van en laat samen met de basilicum trekken in het porto-watermengsel.
Spoel ondertussen de peren, en snijd de ongeschilde peren in 8 fijne partjes. Verwijder het klokhuis en leg de peren in het porto-watermengsel.
Laat ze ongeveer 4 minuten pocheren tot ze beetgaar zijn.
Neem het potje met de peren van het vuur en laat de peren in het porto-watermengsel afkoelen tot ze geserveerd worden.
Bereid en bak ondertussen de pannenkoeken.
Mix de melk met de zelfrijzende bloem en de eieren tot een glad beslag. Smelt de boter op een zacht vuurtje en mix samen met het snufje zout onder het beslag.
Zet een pannenkoekenpan op een middelmatig vuur en laat heet worden. Druppel er wat maïsolie in en laat opwarmen. Giet de overtollige olie in een potje en zet apart voor de volgende pannenkoek. Lepel met een pollepel wat pannenkoekenbeslag in de pan en draai met de pan zodat het beslag zich over de bodem uitspreidt. Wacht even tot de bovenkant van de pannenkoek bijna gedroogd is en draai dan om. Laat de andere kant nog even bakken en start dan met de volgende pannenkoek. Draai indien nodig het vuur wat zachter/harder om ideale pannenkoeken te bakken. Bak zo alle pannenkoeken tot het beslag op is.
Dresseer de pannenkoeken op de bordjes. Vouw hiervoor een pannenkoek in de helft. Lepel er 4 partjes gepocheerde peer op en vouw dicht. Herhaal dit nog eens en geef zo 2 pannenkoeken per portie.
Serveer er een beetje zelfgemaakte frambozen-, aardbeien- of bessencoulis bij.
Tip: Heerlijk met een bolletje vanille-ijs.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch