Feestelijke paascake

Gemakkelijk

40min.

6 Porties
260 g artisanale zachte boter
210 g fijnekorrelsuiker
80 g vanillinesuiker
5 bio-eieren
325 g zelfrijzende bloem
120 g natuuryoghurt op Griekse wijze
2 sinaasappels
600 g mascarpone
6 EL abrikozenconfituur
15 dragee-eitjes
zout
Recept mailen
Het beslag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Mix 250 g boter, 210 g suiker, 40 g vanillinesuiker en een snuifje zout tot een egale massa. Breek de eieren en voeg een voor een toe. Zeef de bloem, voeg beetje bij beetje toe en meng goed. Roer er daarna de yoghurt door. Vet een ronde cakevorm met een doorsnede van 20 cm in met de rest van de boter, giet het beslag erin en bak 80 minuten in de voorverwarmde oven.
Het mascarponemengsel
De cake is gaar als je een satéprikker in het midden steekt en die er weer schoon uitkomt. Laat afkoelen op een rooster en halveer ondertussen de sinaasappels. Pers uit en meng het sap samen met de rest van de vanillinesuiker onder de mascarpone.
De opbouw van de cake
Ontvorm de cake en snijd met een broodmes in 3 gelijke lagen. Bestrijk de eerste laag met wat abrikozenconfituur en dan met wat van het mascarponemengsel. Leg daarop de tweede laag cake en bestrijk op dezelfde manier. Leg de derde laag erbovenop en werk af met de rest van het mascarponemengsel. Strijk bovenaan glad met een mes of paletmes en strijk de overtollige mascarpone langs de zijkant van de cake ook glad.
De afwerking
Hak het grootste deel van de dragee-eitjes in grof. Werk de bovenkant af met de hele en gehakte eitjes.
Recept mailen

Herinnering voor

Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch