1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Desserts
  4. Eclairs met bananenroom en chocolade

Eclairs met bananenroom en chocolade

Gemakkelijk

80min.

12 Porties
1,5 dl water
150 g zelfrijzende bloem
100 g melkerijboter
4,5 eieren
1 snuifje zout
2,5 dl room
2 bananen
2 eetlepels kristalsuiker
150 g chocolade
Recept mailen
VOORBEREIDING
Verwarm de oven voor op 220 °C.
BEREIDING
Bereid eerst de eclairs. Breng hiervoor het water met het snuifje zout aan de kook.
Smelt de boter in het hete water. Stort de bloem in één keer in de vloeistof en roer heel stevig op een matig vuur tot het deeg een bal wordt en zich losmaakt van de bodem.
Schep het deeg in een kom en laat even rusten.
Roer de eieren één voor één door het deeg. Wacht telkens tot het ei helemaal opgenomen is in het deeg vooraleer een volgend ei toe te voegen.
Bekleed een grote bakplaat met een vel bakpapier.
Schep het deeg in een spuitzak met een rond mondje. Spuit staafjes van 8 tot 10 cm op de bakplaat. Laat wel voldoende ruimte tussen de staafjes.
Bak de eclairs 20 tot 30 minuten in de hete oven. Haal de bruine en gerezen eclairs uit de oven en laat een beetje afkoelen.
Halveer de eclairs in de lengte. Gebakken eclairs zijn hol. Verwijder eventueel ongebakken deeg uit de gebakjes.
Smelt de chocolade au bain-marie. Bestrijk de bovenkant van de eclairs met een brede strook gesmolten chocolade en laat stollen.
Maak ondertussen de bananenroom. Klop hiervoor de slagroom op met de suiker. Mix één banaan fijn en snijd de andere in kleine blokjes. Lepel de bananenmousse en de stukjes banaan heel voorzichtig onder de slagroom zodat die heel luchtig blijft. Schep de bananenroom in een spuitzak met een grote opening en vul de eclairs. Dek af met de bovenkant van de eclairs.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch