Bereid eerst de wittechocolademousse. Laat hiervoor 40 g margarine smelten op een zacht vuurtje. Haal de pot van het vuur en breek de witte chocolade in de hete boter. Roer zodat de stukjes chocolade smelten. Klop de room half op. Klop de room zeker niet te stijf, want dan schift de chocolademousse. Breek 2 eieren en scheid de dooiers van de eiwitten. Klop in een kom de 2 eiwitten stijf. Meng nu de gesmolten chocolade met de room. Spatel er heel voorzichtig het opgeklopte eiwit door, tot een luchtig mengsel. Neem een schaal en schep er de chocolademousse in. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Bereid vervolgens de purechocolademousse. Breek 4 eieren en scheid de eigelen van de eiwitten. Klop 4 dooiers met 50 g suiker tot lint (een stevige lichtgele massa). Voeg er de suiker langzaam aan toe zodat er geen klonters ontstaan. Smelt 120 g pure chocolade au bain-marie en meng onder de eiermassa. Klop de 4 eiwitten tot stevig sneeuw en spatel heel voorzichtig door de chocolademousse zodat de eiwitten niet breken. Laat de purechocolademousse minstens een uur opstijven in de koelkast.
Bereid ondertussen de chocoladebiscuit. Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng 6 eieren en 7 eigelen met 120 g fijnekorrelsuiker en de lichtbruine suiker in een kookpot. Zet de pot op een heel laag vuurtje en klop stevig met een klopper tot 37 °C (lichaamstemperatuur) tot een schuimige volumineuze massa. Haal de pot van het vuur en klop verder tot het mengsel volledig afgekoeld, dik en vloeibaar is. Zeef de zelfrijzende bloem en spatel voorzichtig door de eiermassa. Smelt 50 g margarine op een laag vuurtje en breek er de resterende pure chocolade in. Roer tot de chocolade gesmolten is. Lepel het chocolade-botermengsel voorzichtig onder de eiermassa tot een homogeen deeg. Vet 1 springvorm (ø 24 cm) in met de resterende boter en bestuif met een beetje cacaopoeder. Giet het deeg in de springvorm en bak ongeveer 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de biscuit uit de oven, ontvorm en laat afkoelen op een rooster. Snijd de bovenkant van de afgekoelde biscuit er af, zodat je een glad oppervlak krijgt. De afgesneden bovenkant heb je niet meer nodig. Snijd de overgebleven biscuit in overlangs in 2. Bestrijk de ene helft biscuit bovenaan met een dikke laag van ong. 1 cm wittechocolademousse. Plaats de tweede helft biscuit erop en bestrijk de boven- en zijkant van de (grote) biscuit volledig met de purechocolademousse. Laat de biscuit op die manier een half uurtje opstijven in de diepvriezer. Haal de taart uit de diepvriezer en bestrooi met chocoladebloesems volgens eigen voorkeur.