Duo-chocolademoussetaart

Gemakkelijk

90min.

8 Porties
120 g witte chocolade
450 g pure chocolade
1,75 dl volle room
380 g fijne korrelsuiker
320 g zelfrijzende bloem
140 g margarine
1 eetlepel cacaofantasiepoeder
80 g chocoladebloesems naar keuze
240 g lichtbruine suiker
35 scharreleieren
Bereidingswijze
Witte chocolademousse
Bereid eerst de wittechocolademousse. Laat hiervoor 40 g margarine smelten op een zacht vuurtje. Haal de pot van het vuur en breek de witte chocolade in de hete boter. Roer zodat de stukjes chocolade smelten. Klop de room half op. Klop de room zeker niet te stijf, want dan schift de chocolademousse. Breek 2 eieren en scheid de dooiers van de eiwitten. Klop in een kom de 2 eiwitten stijf. Meng nu de gesmolten chocolade met de room. Spatel er heel voorzichtig het opgeklopte eiwit door, tot een luchtig mengsel. Neem een schaal en schep er de chocolademousse in. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Purechocolademousse
Bereid vervolgens de purechocolademousse. Breek 4 eieren en scheid de eigelen van de eiwitten. Klop 4 dooiers met 50 g suiker tot lint (een stevige lichtgele massa). Voeg er de suiker langzaam aan toe zodat er geen klonters ontstaan. Smelt 120 g pure chocolade au bain-marie en meng onder de eiermassa. Klop de 4 eiwitten tot stevig sneeuw en spatel heel voorzichtig door de chocolademousse zodat de eiwitten niet breken. Laat de purechocolademousse minstens een uur opstijven in de koelkast.
Chocoladebiscuitdeeg
Bereid ondertussen de chocoladebiscuit. Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng 6 eieren en 7 eigelen met 120 g fijnekorrelsuiker en de lichtbruine suiker in een kookpot. Zet de pot op een heel laag vuurtje en klop stevig met een klopper tot 37 °C (lichaamstemperatuur) tot een schuimige volumineuze massa. Haal de pot van het vuur en klop verder tot het mengsel volledig afgekoeld, dik en vloeibaar is. Zeef de zelfrijzende bloem en spatel voorzichtig door de eiermassa. Smelt 50 g margarine op een laag vuurtje en breek er de resterende pure chocolade in. Roer tot de chocolade gesmolten is. Lepel het chocolade-botermengsel voorzichtig onder de eiermassa tot een homogeen deeg. Vet 1 springvorm (ø 24 cm) in met de resterende boter en bestuif met een beetje cacaopoeder. Giet het deeg in de springvorm en bak ongeveer 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de biscuit uit de oven, ontvorm en laat afkoelen op een rooster. Snijd de bovenkant van de afgekoelde biscuit er af, zodat je een glad oppervlak krijgt. De afgesneden bovenkant heb je niet meer nodig. Snijd de overgebleven biscuit in overlangs in 2. Bestrijk de ene helft biscuit bovenaan met een dikke laag van ong. 1 cm wittechocolademousse. Plaats de tweede helft biscuit erop en bestrijk de boven- en zijkant van de (grote) biscuit volledig met de purechocolademousse. Laat de biscuit op die manier een half uurtje opstijven in de diepvriezer. Haal de taart uit de diepvriezer en bestrooi met chocoladebloesems volgens eigen voorkeur.

Herinnering voor

Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is? *

Datumselectie *

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Gelieve het veld in te vullen

Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.
div>

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.