1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Desserts
  4. Dessertbokaal met lemoncurd en geroosterde pruimen

Dessertbokaal met lemoncurd en geroosterde pruimen

Gemakkelijk

30min.

4 Porties
2 verse eieren
4 citroenen
12 pruimen
2 sinaasappels
12 frambozen
150 g kristalsuiker
110 g artisanale zachte boter
32 g vanillinesuiker
250 ml volle room
400 g natuuryoghurt op Griekse wijze
8 Bretonse botermadeleines
100 ml witte rum
100 ml halfvolle melk
enkele blaadjes verse biomunt
Recept mailen
De lemoncurd
Was 1 citroen, schraap er zeste van en pers samen met de andere citroenen uit. Klop de eieren los en doe de zeste, het citroensap en de suiker erbij. Voeg de boter in blokjes toe en verwarm op een zacht vuur. Roer zo’n 10 minuten, tot de curd gebonden is en aan je lepel blijft hangen. Zet minstens 4 uur in de koelkast.
De geroosterde pruimen
Verwarm de oven voor op 180 °C. Pers de sinaasappelen uit. Was de pruimen, halveer, ontpit, besprenkel met het sinaasappelsap en bestrooi met de vanillinesuiker. Zet 30 minuten in de oven en draai na 15 minuten om. Laat afkoelen en verwijder de pel.
De bokaal vullen
Klop de room op tot slagroom en meng met de yoghurt en de curd. Meng de melk met de rum en dip de madeleines erin. Breek en verdeel over de bokalen. Doe het grootste deel van het lemoncurdmengsel, de pruimen en dan de rest van het mengsel erbij. Was de frambozen, spoel de munt en werk er de bokalen mee af.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch