1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Aziatische gerechten
  4. Crunchy bloemkoolroosjes met rijst

Crunchy bloemkoolroosjes met rijst

Gemakkelijk

40min.

4 Porties
500 g bloemkool
200 g volwaardige biorijst Fairtrade
4 lente-uitjes
1 limoen
2 cm gember
2 teentjes knoflook
40 g tarwebloem
1 EL sausbinder
2 EL sesamolie
2 EL honing
2 EL sojasaus
1 tl srirachasaus
1 EL wokkruiden five spices
bosje koriander
snuifje zout
Recept mailen
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes. Meng in een kom de bloem met de sausbinder, 80 ml water, 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel wokkruiden en een snuifje zout. Bekleed een bakplaat met bakpapier en wentel de bloemkoolroosjes door het beslag. Leg de roosjes op de bakplaat en bak 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Pers voor de saus de knoflook en rasp de gember fijn. Verhit de resterende eetlepel sesamolie in een pan en fruit hierin de knoflook en gember. Voeg de sojasaus, honing, het sap van een halve limoen en de srirachasaus toe. Laat vijf minuten zachtjes pruttelen.
Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de lente-uitjes in ringen.
Haal de bloemkool uit de oven en wentel door de saus. Leg de roosjes terug op de bakplaat en zet nog eens vijf minuten in de oven.
Verdeel de gare rijst over vier kommen en schep er de zoete bloemkoolroosjes op. Werk af met de lente-uitjes, de koriander en enkele partjes limoen.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch