Met gekleurde wortelen zorg je makkelijk voor een fleurige toets bij je menu. De paarse en gele stuks smaken net iets zoeter dan de meer gekende oranje variant.
Gekleurde wortelen bereiden tijdens de feestdagen, da’s een goed idee! Gestoofd of geglaceerd en zeker in combinatie met een heerlijk stukje wild zijn deze groentjes altijd een voltreffer. Eendenborstfilet met boschampignons en gekleurde worteltjes in de oven, heerlijk! En van gevuld kalkoengebraad met geglaceerde wortelen en pommes duchesse krijgen al je gasten gegarandeerd meteen het water in de mond.
Wist je dat dat gele, paarse en witte wortelen in de middeleeuwen populairder waren dan de oranje exemplaren? Die kwamen pas in opmars vanaf de 17e eeuw toen Willem van Oranje aan de macht kwam. Ter ere van zijn familie kozen de wortelboeren ervoor enkel oranje wortels te telen.
Slimme tips:
Je wortelen een feestelijk jasje geven? Glaceren is de boodschap! Blancheer de wortelen eerst kort. Smelt wat boter in een pan, leg de wortelen erin en bestrijk ze met een eetlepel honing. Voeg naar smaak wat citroen- of sinaasappelsap toe. Laat de wortelen zo’n 20 minuten garen en schep voldoende om.
Wortelen (zonder loof) kan je 1 à 2 weken bewaren, op een droge plek buiten de koelkast. Nóg langer van je wortelen genieten? Bekijk snel onze slimme hack.
Herinnering voor
FoutmeldingEr is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.
Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.
Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.
Herinnering geactiveerd!
Herinneringsbevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.
Bevestiging emailadres
We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.