Certificaten en labels

Liggende flessen wijn – Wijnkwaliteit bij ALDI België

Geproefd en goed bevonden

Naast de eerder beschreven strenge kwaliteitscontroles, die in onze opdracht door geaccrediteerde controle-instanties worden uitgevoerd, beschikken heel wat van onze wijnen over certificaten en kwaliteitslabels. Die certificaten en labels worden altijd vermeld in onze productomschrijvingen.

Maar wat betekenen deze kwaliteitslabels en certificaten nu eigenlijk precies?

Berliner Wein Trophy

Sinds 1996 bekroont een internationale jury elk jaar een aantal excellente wijnen uit de hele wereld tijdens de Berliner Wein Trophy-competitie.

Sinds 2003 worden de genomineerde wijnen volgens de criteria van de Organisation Internationale de la Vigne et du Vin (OIV, ‘Internationale Organisatie voor Druif en Wijn’) beoordeeld tijdens een blindproeverij. Deze procedure maakt een internationale vergelijking met andere wijnconcurrenten mogelijk. Bovendien staat het hele proefgebeuren onder controle van de overheidscontroledienst voor wijn van Berlijn. De beste wijnen worden bekroond met de medailles ‘grand gold’, ‘gold’ en ‘silver’.

EU-biolabel

Het EU-biolabel wordt uitsluitend toegekend aan levensmiddelen die volgens de strenge richtlijnen van de Europese Unie voor minstens 95 procent afkomstig zijn uit een gecontroleerd biologische teelt. Biologische wijnen zijn onder andere vrij van gentechniek, kunstmatige aroma’s of kleurstoffen en mogen niet met synthetische pesticiden worden behandeld. De gecertificeerde biologische wijnbouwbedrijven worden jaarlijks door onafhankelijke experts gecontroleerd.

Appellation d'Origine Contrôlée (AOC)

Het kwaliteitslabel ‘Appellation d'Origine Contrôlée’ (AOC) staat voor een gecontroleerde herkomst van landbouwproducten uit Frankrijk en Zwitserland. De producten moeten onder andere op traditionele wijze geproduceerd worden en de ingrediënten moeten afkomstig zijn uit een specifieke geografische regio. Ook de productie, rijping en verdere verwerking van het levensmiddel gebeuren in die regio. Het label wordt vooral gebruikt voor wijn, champagne, kaas, boter en charcuterie, maar ook voor olijfolie en sterke dranken. De naleving van de AOC-richtlijnen wordt zeer streng gecontroleerd. Onze AOC-gecertificeerde wijnen herken je aan het label op het etiket.

DOC/DOCG

Dit kwaliteitslabel kenmerkt uitstekende Italiaanse levensmiddelen zoals kaas (parmezaan, pecorino), olijfolie, azijn en wijnen. De benaming DOC staat voor ‘Denominazione di Origine Controllata’ (gecontroleerde herkomst), DOCG voor ‘Denominazione di Origine Controllata e Garantita’ (gecontroleerde oorsprong en gegarandeerde kwaliteit). Het kwaliteitslabel voor Italiaanse levensmiddelen werd in 1963 ingevoerd, naar het voorbeeld van het Franse AOC-label. De producten zijn onderworpen aan een bijzondere overheidscontrole. Zo moeten ze bijvoorbeeld in het aangegeven teeltgebied gebotteld of geproduceerd zijn en bepaalde kwaliteiten hebben op het vlak van geur, kleur en smaak. 

Bij wijn betekent DOC dat het om een kwaliteitswijn gaat. DOCG staat, als hoogste Italiaanse kwaliteitstrap, voor absolute topwijnen. Je kan deze wijnen herkennen aan de banderol met het DOC(G)-label rond de flessenhals van onze Italiaanse wijnen.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch