Voedingswijzer

Kind bijt in een appel met moeder naast zich en een tweede kind – Voedingswijzer ALDI België

Onze voedingswijzer

Voedingsstoffen - belangrijke energie voor het lichaam

Koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines, zout, voedingsvezels en natuurlijk ook mineralen zijn levensnoodzakelijk voor het menselijke organisme en moeten deel uitmaken van elke gezonde voeding. Voor een evenwichtige voeding bevelen wetenschappers aan om meermaals per dag fruit en groenten, volkorenproducten, peulvruchten en melk- en zuivelproducten te consumeren. Maar ook vlees en charcuterie, vis, bepaalde vetten en koolhydraten maken deel uit van een evenwichtige en gevarieerde voeding. Hierbij geldt voor alle levensmiddelen dat deze zinvol en veelvuldig gecombineerd en met mate geconsumeerd moeten worden.

Gewoon kijken hoeveel erin zit

Om het onze klanten iets makkelijker te maken, hebben wij reeds in 2007 besloten om de gegevens over voedingswaarden en calorieën op alle productverpakkingen te vermelden. Sindsdien kunnen consumenten in een overzichtelijke tabel, de ALDI voedingswijzer, precies terugvinden welke voedingsstoffen en hoeveel calorieën er per 100 gram of per 100 milliliter in hun levensmiddelen zitten. Door de aanpassing van de verordening inzake de voedingswaarde-etikettering is de vermelding van voedingswaarden sinds december 2014 verplicht.
 
Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voedingsstoffen

Opdat gebruikers de hoeveelheid calorieën die ze eten zouden kunnen inschatten, geven wij de energiewaarde en het gehalte aan voedingsstoffen per portie in percenten weer in functie van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor een gemiddelde volwassene. De dagelijkse behoefte van volwassenen aan energie en voedingsstoffen kan schommelen naargelang geslacht, leeftijd en fysieke activiteit. Vrouwen hebben doorgaans een lagere energiebehoefte dan mannen. Atleten hebben duidelijk meer mineralen en koolhydraten nodig dan personen die weinig bewegen en zittend werk verrichten. Kinderen zouden over het algemeen minder suikers en vetten tot zich mogen nemen en bv. meer groenten, fruit en zuivelproducten moeten eten.

Onze gegevens op de productverpakkingen hebben betrekking op de gemiddelde energiebehoefte van een volwassene van 2000 kilocalorieën (kcal). Ze geven een goed beeld van de dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen en kilocalorieën van een gemiddelde volwassene.

Aanpassing van de voedingswijzer volgens de nieuwe verordening inzake voedingswaarde-etikettering

Door de aanpassing van de verordening inzake voedingswaarde-etikettering is de vermelding op levensmiddelen in de EU verplicht. Deze verplichting geldt vanaf 13 december 2014 in alle EU-lidstaten en vervangt de oude nationale regelgeving inzake etikettering. Levensmiddelen met de oude etikettering mogen tot het einde van de houdbaarheidsdatum nog steeds verkocht worden. U zal daarom in de overgangsperiode zowel verpakkingen met de oude als met de nieuwe etikettering bij ons vinden.

Wat verandert er bij ALDI?

Wij vermelden de voedingsstoffen van levensmiddelen per 100 g of 100 ml alsook per portie nog steeds in een overzichtelijke tabel. In vergelijking met de oude voedingswijzer verandert de volgorde van de voedingsstoffen en zullen we natrium door keukenzout vervangen voor een beter begrip.

Salade – lexicon inzake voedingswaarde ALDI België

Lexicon

Ons lexicon inzake voedingswaarde

Meer
Drie artsen in labo – voedingswijzer ALDI België

Richtwaarden

Zoveel energie heb je nodig!

Meer
Vrouw met een belegde boterham in de hand – Voorbeeld voedingswijzer ALDI België

Voorbeeld

Alles in één oogopslag!

Meer

Herinnering voor

Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is? *

Datumselectie *

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Gelieve het veld in te vullen

Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.
div>

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.