1. Startpagina
  2. Highlights
  3. De groenten- en fruitrechters

Groenten- en fruitrechters: voor heerlijk verse producten

De groenten- en fruitrechters – Duurzaamheid bij ALDI Nord

Rechters die appelen en komkommers testen? Dat bestaat echt! In België leiden wij magazijnpersoneel op tot ’groenten- en fruitrechters’. Als experten in versheid dragen ze ertoe bij om tegemoet te komen aan de hoge verwachtingen van onze klanten.

 

Op het eerste gezicht zien de koolrabi’s in de grote groene kisten er vers en lekker uit. Maar zijn ze dat ook werkelijk? Om dat te weten te komen, moeten de medewerkers bij de goederenontvangst van de logistieke centra ze nauwkeurig controleren. Klopt de rijpheidsgraad? Zijn de groenten beschadigd? Zijn de bladeren knapperig en groen? Opdat de collega’s de groenten en het fruit even kritisch zouden controleren als een externe deskundige, werd in België in 2017 een nieuw opleidingsconcept ingevoerd. Het doel: het enthousiasme voor kwaliteit en versheid verhogen en kennis verdiepen. Na een eerste opleiding van vier dagen nemen de medewerkers op een later tijdstip nog deel aan een bijkomende opleiding.

Het kwaliteitsproces bij ALDI Nord begint echter niet pas bij de goederenontvangst in het distributiecentrum. De medewerkers van de inkoopafdeling leggen onze leveranciers voordien ook al duidelijke instructies op. Nemen we het voorbeeld van druiven: van de kwaliteit over het suikergehalte tot de leveringstemperatuur is alles exact vastgelegd. Bovendien eisen wij bij groenten en fruit een zogenaamde sociale evaluatie door de leveranciers. Daardoor creëren wij bij de producenten een bewustzijn voor goede arbeidsnormen.

Wanneer de producten in de winkel zijn aangekomen, controleren de medewerkers daar ook nog eens of de kwaliteit klopt. Per regionale vestiging zorgen twee groenten- en fruitspecialisten ervoor dat de winkelmedewerkers echte professionals zijn op het gebied van versheid. Ze coachen de collega’s in de kwaliteitscontrole. In de toekomst moeten in de winkels speciaal voor groenten en fruit bevoegde, opgeleide medewerkers de geleverde en gepresenteerde producten controleren. Daarvoor voeren wij in 2018 verregaande opleidingen door.

“Groenten en fruit moeten vers en knapperig zijn. Dat is voor ons even belangrijk als voor onze klanten”, zegt Kilian De Geyter, Manager Buying in België. “Met de opleiding tot groenten- en fruitrechter heeft ALDI België de aandacht van de medewerkers nog sterker op dit thema gericht.”

GRI

Verdere inhoud

Kernthema’s

Diversiteit & evenwicht werk-privé

In de negen Europese landen waar wij vertegenwoordigd zijn, werken mensen uit 117 verschillende landen. Deze diversiteit past bij ALDI Nord, want zij verrijkt onze samenwerking en weerspiegelt bovendien de diversiteit van onze klanten.

MEER
Management

Compliance

Wij richten ons handelen naar onze kernwaarden: eenvoudig, verantwoordelijk, betrouwbaar. Deze waarden beschrijven ook het compliance begrip van de ondernemingsgroep ALDI Nord.

MEER
Kernthema’s

Duurzame normen in de non-food-toeleveringsketen

Overal waar wij onze invloed kunnen doen gelden, nemen wij onze verantwoordelijkheid voor veilige en eerlijke arbeidsomstandigheden en de naleving van milieunormen.

MEER
HIGHLIGHTS

Wat het betekent om een ALDI-medewerker te zijn

Eenvoudig, betrouwbaar, verantwoordelijk. Daarvoor staan we, in alles wat we doen en overal waar we zijn.

MEER
Kernthema’s

Klantbenadering & servicekwaliteit

Het vertrouwen van onze klanten is ons belangrijkste goed. Al meer dan 100 jaar richten wij ons aanbod en onze dienstverlening consequent op de behoeften van onze klanten.

MEER
Kernthema’s

Veiligheid op het werk & gezondheidsbescherming

Het behoort tot de identiteit van de regionale vestigingen van ALDI Nord om de verantwoordelijkheid op zich te nemen voor de gezondheid en de veiligheid van de medewerkers op de werkplek.

MEER
Highlights

Engagement voor dierenwelzijn: goed resultaat in vergelijking met de sector

Wij weten dat er op het vlak van dierenwelzijn nog veel te doen is. Maar we zijn op goede weg: dat bevestigen twee actuele publicaties over het engagement voor dierenwelzijn in de levensmiddelenindustrie.

MEER
Kernthema’s

Aantrekkelijke werkgever

De ongeveer 69.000 medewerkers moeten er fier op kunnen zijn om bij ALDI Nord te werken. Daarvoor worden veilige werkomstandigheden, aantrekkelijke raamvoorwaarden en ontwikkelingsperspectieven op lange termijn geboden.

MEER
Kernthema’s

Voedselverspilling & afval

Wij nemen de verantwoordelijkheid op ons voor de bescherming van het milieu en de natuurlijke hulpbronnen. Afval beperken en voedselverspilling tegengaan, spelen daarbij voor ons als detailhandelaar een centrale rol.

MEER

00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

 

 

   

   

 

 

 

 

 

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch