De toekomst is groen: zo moet de nieuwe ALDI Nord-campus eruit zien

De nieuwe campus – Duurzaamheid bij ALDI Nord

Met nieuwsgierigheid wordt hij verwacht: de nieuwe campus op de vestigingsplaats van ALDI Inkoop in Essen-Kray. Het moderne gebouw voldoet aan hoge duurzaamheidseisen en biedt genoeg plaats voor alle medewerkers van ALDI Inkoop. Dit is ook een belangrijke stap om de aantrekkelijkheid als werkgever verder te verhogen.

 

De campus is nog een bouwwerf op het terrein van ons voormalige distributiecentrum in Essen-Kray. Onmiddellijk daarnaast bevindt zich al vele jaren de huidige vestigingsplaats van ALDI Inkoop. Bovendien werden voor ongeveer de helft van het personeel tijdelijk kantoren gehuurd in de Ruhrturm in Essen. Om op lange termijn tegemoet te komen aan de vraag naar meer plaats en de medewerkers terug te verenigen op een gezamenlijke plaats, moet in 2021 de nieuwe ALDI Nord-campus in Essen-Kray afgewerkt zijn. Deze wordt gebouwd op een oppervlakte zo groot als 14 voetbalvelden en zal plaats bieden aan max. 800 medewerkers. Indien nodig kan het geplande gebouwencomplex dat, vanuit de lucht gezien, doet denken aan de “A” van ALDI Nord, met maximum 2.000 werkplaatsen worden uitgebreid. Voor de stad Essen toont het project de sterke verbondenheid op lange termijn met de historische vestigingsplaats in Essen-Kray. Voor de medewerkers van ALDI Inkoop betekent de nieuwe campus vooral één ding: een moderne werkomgeving waardoor ze de regionale vestigingen van de ondernemingsgroep in de toekomst nog doeltreffender kunnen ondersteunen.

Een overzicht van de highlights van de nieuwe campus:

Ermiddenin in de plaats van enkel erbij

Wij willen dat de collega’s zich goed voelen op de campus en daar graag werken. Zij werden dan ook vanaf het begin betrokken bij de planning van de nieuwe vestigingsplaats. Wij wilden bijvoorbeeld verzekeren dat de communicatie tussen de afdelingen eenvoudiger wordt. Afdelingen die vaak met elkaar in contact staan, moeten daarom dichter bij elkaar liggen. Daarom hebben wij alle afdelingen bevraagd en hun feedback opgenomen in de bezettingsplanning. Bovendien konden medewerkers ons tijdens interviews en workshops meedelen wat een goede werkomgeving voor hen betekent. Vaak genoemd: mobiele werkomgevingen en mogelijkheden voor formele en informele uitwisseling over de afdelingsgrenzen heen. Ook met deze feedback hielden de architecten rekening.

binnenaanzicht van de nieuwe ALDI Nord-campus – Duurzaamheid bij ALDI Nord

Nieuwe werkomgeving

Open afdelingen met voldoende plaats om zich terug te trekken, zorgen in het nieuwe gebouw voor een echte start-upsfeer, de ideale omgeving om doeltreffend te werken en creatieve ideeën te ontwikkelen. Voorzien van de modernste technieken kunnen de medewerkers op heel de campus ook flexibel werken. Naast moderne conferentiezalen staan ook zogenaamde communication hubs ter beschikking. Deze plaatsen zijn vooral geschikt voor korte besprekingen en spontane ontmoetingen. Ook een bedrijfsrestaurant met verse keuken en een cafetaria maken deel uit van de campus. Om werk en privé goed te kunnen combineren, willen wij bovendien reeds voor de intrek op de campus een kinderdagverblijf op het terrein openen. Daar kunnen kinderen van medewerkers en kinderen uit de naaste omgeving worden opgevangen. Bovendien plannen we nog meer aanbiedingen voor de medewerkers op een moderne locatie, zoals een fitnessclub.

Groen, groener, campus

Duurzaamheid vanaf het begin: al bij de bouw hechten we belang aan de bescherming van het milieu. Zo gebruiken we ook eenvoudige maar hoogwaardige bouwmaterialen die overwegend uit de streek afkomstig zijn. Het materiaal van het ontmantelde distributiecentrum kunnen wij recycleren en opnieuw gebruiken voor tuinaanleg en ondergrondse werken. In veel gevallen letten wij in de ontwerpfase op een efficiënt gebruik van hulpbronnen en later natuurlijk ook bij de exploitatie van een dergelijk gebouw. Zo worden bijvoorbeeld ook de daken van de campus duurzaam. Die moeten beplant worden. Zonnepanelen op de parkeergarage dragen samen met de geothermie bij tot de energievoorziening van het gebouw. Ook laadstations voor elektrische voertuigen vormen een belangrijk bestanddeel van ons overleg. Dat zijn allemaal belangrijke bouwstenen voor de geplande certificering volgens LEAD (Leadership in Energy and Environmental Design) en DGNB (Deutsche Gesellschaft für nachhaltiges Bauen).

binnenaanzicht van de nieuwe ALDI Nord-campus – Duurzaamheid bij ALDI Nord

Een blikvanger in Essen Kray

Een grootse plaza in het centrum van de campus is de perfecte plaats voor een ontmoeting, een gesprek of om eventjes te vertoeven. Dat is echter ook buiten mogelijk. Daar vinden de medewerkers onder andere een natuurlijk ogend waterbekken dat het regenwater van de daken opvangt en langzaam laat wegsijpelen. De plantsoenen worden voorzien van inheemse planten en zijn een blikvanger in elk seizoen. Zo zal de campus als geheel met moderne architectuur, duurzaamheidsconcepten en veel groen in de wijk Kray echte accenten leggen. Dat wordt ook door de stad Essen toegejuicht.

“Het verheugt ons dat ALDI Nord zijn vestigingsplaats in Essen behoudt en onze stad als aantrekkelijke werkgeverslocatie sterker maakt.”

Hans-Jürgen Best, Gemeentesecretaris van de stad Essen

GRI

Verdere inhoud

Kernthema’s

Diversiteit & evenwicht werk-privé

In de negen Europese landen waar wij vertegenwoordigd zijn, werken mensen uit 117 verschillende landen. Deze diversiteit past bij ALDI Nord, want zij verrijkt onze samenwerking en weerspiegelt bovendien de diversiteit van onze klanten.

MEER
Management

Compliance

Wij richten ons handelen naar onze kernwaarden: eenvoudig, verantwoordelijk, betrouwbaar. Deze waarden beschrijven ook het compliance begrip van de ondernemingsgroep ALDI Nord.

MEER
Kernthema’s

Duurzame normen in de non-food-toeleveringsketen

Overal waar wij onze invloed kunnen doen gelden, nemen wij onze verantwoordelijkheid voor veilige en eerlijke arbeidsomstandigheden en de naleving van milieunormen.

MEER
HIGHLIGHTS

Wat het betekent om een ALDI-medewerker te zijn

Eenvoudig, betrouwbaar, verantwoordelijk. Daarvoor staan we, in alles wat we doen en overal waar we zijn.

MEER
Kernthema’s

Klantbenadering & servicekwaliteit

Het vertrouwen van onze klanten is ons belangrijkste goed. Al meer dan 100 jaar richten wij ons aanbod en onze dienstverlening consequent op de behoeften van onze klanten.

MEER
Kernthema’s

Veiligheid op het werk & gezondheidsbescherming

Het behoort tot de identiteit van de regionale vestigingen van ALDI Nord om de verantwoordelijkheid op zich te nemen voor de gezondheid en de veiligheid van de medewerkers op de werkplek.

MEER
Highlights

Engagement voor dierenwelzijn: goed resultaat in vergelijking met de sector

Wij weten dat er op het vlak van dierenwelzijn nog veel te doen is. Maar we zijn op goede weg: dat bevestigen twee actuele publicaties over het engagement voor dierenwelzijn in de levensmiddelenindustrie.

MEER
Kernthema’s

Aantrekkelijke werkgever

De ongeveer 69.000 medewerkers moeten er fier op kunnen zijn om bij ALDI Nord te werken. Daarvoor worden veilige werkomstandigheden, aantrekkelijke raamvoorwaarden en ontwikkelingsperspectieven op lange termijn geboden.

MEER
Kernthema’s

Voedselverspilling & afval

Wij nemen de verantwoordelijkheid op ons voor de bescherming van het milieu en de natuurlijke hulpbronnen. Afval beperken en voedselverspilling tegengaan, spelen daarbij voor ons als detailhandelaar een centrale rol.

MEER

00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

 

 

   

   

 

 

 

 

 

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch