1. Pers
  2. 9 op 10 klanten kopen ook hun verse producten bij ALDI

9 op 10 klanten kopen ook hun verse producten bij ALDI

11/04/2023

Erpe-Mere, 11 april 2023 – 9 op de 10 klanten bij ALDI leggen verse producten in de winkelkar. De aandacht die ALDI de afgelopen jaren heeft besteed aan een groeiend versassortiment wordt beloond door de consument. De ALDI-klant koopt steeds vaker ook verse producten aan bij de discounter. Een gloednieuwe, humoristische campagne moet nu ook de overige 10% overtuigen om hetzelfde te doen.

ALDI heeft de afgelopen jaren forse inspanningen geleverd op het vlak van verse producten. Het aanbod groenten en fruit groeide vorig jaar met 10% en ook het Belgisch versvleesassortiment werd stelselmatig uitgebreid. Er worden ook steeds meer referenties verse groenten en fruit los aangeboden. Daarnaast vernieuwt ALDI de inrichting van zijn winkels waarbij verse producten een prominente plaats krijgen vooraan de winkel.

Dit werpt duidelijk zijn vruchten af: ondertussen is 90% van de ALDI-klanten overtuigd om hun verse producten bij ALDI aan te kopen, zo blijkt uit de verkoopcijfers.

Humoristische reeks video’s

Nu wil ALDI ook de rest van de consumenten overtuigen om vers te kopen bij ALDI. “We lanceren een nieuwe campagne die op een grappige manier aantoont dat verse producten kopen bij ALDI een slim idee is”, zegt Isabel Henderick, Managing Director Marketing & Communications bij ALDI België.

Voor het eerst zal ALDI een gezonde dosis humor verwerken in zijn campagne om zijn boodschap kracht bij te zetten. De video’s tonen 9 mensen die genieten van een vers stukje vlees, vis, groente of fruit. De tiende in de rij, als vreemde eend in de bijt, kan dat om een grappige reden niet. Zo heeft een man volledig in het gips een goede reden om een wortel niet op te eten. Verder stelen tarzan, een vogelverschrikker, ridder en hockeyspeler de show in de nieuwe campagnevideo’s. Die zijn te zien in tv-spots, online en op social media.

pers

Belang van verse producten

ALDI wil hiermee de prijs-kwaliteitsverhouding van zijn versgamma in de verf zetten. “Verse producten staan bovenaan op het boodschappenlijstje van consumenten. We hebben de afgelopen jaren dan ook een mooie inhaalbeweging gemaakt om consumenten te laten kennismaken met de prijs-kwaliteit van ons versassortiment”, vervolgt Henderick. “Wekelijks voeren we interessante promoties op dit assortiment. Met onze nieuwe campagne willen we de kleine groep twijfelaars een duwtje in de rug geven om bij de aankoop van verse producten te kiezen voor ALDI.”

Voor deze campagne sloeg ALDI de handen in elkaar met Serviceplan, Publicis, BOA, Sonhouse en Pivott. De fotografie werd verzorgd door TABAS en het Belgische productiehuis Red Dust zorgde voor de filmproductie.

 

Verscampagne

9 klanten op 10 kopen vers bij ALDI

En daar hebben ze hun redenen voor. De kwaliteit van onze groenten, fruit en vers vlees wordt bijvoorbeeld nauwgezet gecontroleerd. Veel van onze verse producten worden bovendien lokaal gekweekt, en waar het kan zetten we in op duurzaam en biologisch. Dat alles uiteraard aan de lage prijs die je van ALDI gewend bent. Heb je nog meer redenen nodig om vers te kopen bij ALDI?

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch