1. Over ons
  2. De handelstraditie van ALDI

De handelstraditie van ALDI

Bijgeknipte foto met links een oud ALDI-filiaal en rechts een modern ALDI-filiaal – De handelstraditie van ALDI

Van lokale kruidenierswinkel tot internationaal concern.

De geschiedenis van ALDI begint in 1913 als de vader van de twee oprichters - Karl en Theo Albrecht - een handel met bakwaren start. Moeder Anna, die uit een ondernemersfamilie stamt, opent in 1914 de eerste supermarkt, waarmee de basis voor een succesvolle supermarktketen wordt gelegd.

Twee broers, een succesverhaal

Albrecht Lebensmittel filiaal – ALDI Nord

In 1945 nemen beide zonen het bedrijf over. Drie jaar later beginnen ze met de uitbreiding van filialen en zetten daarbij een consequent concept neer: een beperkt assortiment, producten van hoogwaardige kwaliteit en lage prijzen. Dit concept is tot op de dag van vandaag actueel. Het bedrijf groeit snel en in 1954 beschikt ALDI over een winkelnetwerk van 77 verkooppunten in Duitsland. De originele supermarkt wordt de eerste zelfbedieningswinkel. Een jaar later zijn er 100 filialen in Noord-Rijnland-Westfalen. In 1961 vindt een belangrijke gebeurtenis plaats: de broers Albrecht verdelen het gebied en ALDI Nord en ALDI Süd zijn geboren. Sindsdien werken beide ondernemingen nauw samen.

Albrecht Discount

Logo's ALDI – De handelstraditie van ALDI

De naam ALDI komt voort uit Albrecht Discount. Onder deze naam gaat Theo Albrecht verder en in 1962 breidt hij verder uit in Noord-Duitsland. Zijn principe was: aandacht voor de essentie. De essentie, dat is de klant. ALDI deed niet aan reclamecampagnes. De prijs-kwaliteitverhouding was in de jaren 60 en 70 de beste reclamedrager.

Lievelingsproducten van onze klanten, van de jaren 80 tot nu.

In de jaren 80 waren de best verkochte producten snacks, gebrande koffie, afwasmiddel, thee en margarine. Nu nog zijn er diverse producten in de schappen te vinden die al 40 jaar een succes zijn, zoals de Markus Koffie en de Westminster thee. Toen ALDI begin jaren 90 het assortiment uitbreidde, werd het scala aan klanten wat breder. Hierdoor groeide het marktaandeel van ALDI. Vandaag presenteren we met trots een volledig overzicht aan sterke eigen merken. Merken die u exclusief bij ALDI vindt en die kwalitatief naast de andere bekende merken kunnen staan.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor

Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is? *

Datumselectie *

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Gelieve het veld in te vullen

Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.
div>

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.