1. Startpagina
  2. Hongertje? Voorkom eetbuien met gezonde snacks

Hongertje? Voorkom eetbuien met gezonde snacks

Header_gezond

Hongertje? Voorkom eetbuien met gezonde snacks

Als zwangere vrouw gieren de hormonen door je lichaam. Je eetlust kent geen grenzen en uit zich in gekke combinaties op elk moment van de dag. Denk maar aan augurken met ijs of kaas met een stukje chocolade. Misschien klinkt dit wel heel bekend in de oren. Waar komt die stevige trek toch vandaan? En hoe kun je eetbuien voorkomen? 

Je hormonen bepalen je eetlust

Tijdens je zwangerschap verandert je hormoonspiegel en verhoogt je bloedtoevoer. Dankzij oestrogeen staan je zintuigen op scherp, dus ook je smaakpapillen. Hierdoor kun je alles intens proeven en wisselt je beleving. Vrouwen zijn plots verlekkerd op zoet, zout of zuur zonder aanleiding. Een mogelijke verklaring zou liggen bij een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Als je bijvoorbeeld tuk bent op noten, zou je extra eiwitten en gezonde vetten nodig hebben. Luisteren naar je lichaam krijgt zo opeens een nieuwe betekenis.

Eet op regelmatige tijdstippen 

Om eetbuien te voorkomen, schakel je over naar je gezond verstand. Informeer je goed welke voedingsstoffen je nodig hebt als toekomstige mama, schuif gezellig aan tafel, eet voldoende op regelmatige tijdstippen en sla zeker geen maaltijden over. 

Haal gezonde snacks in huis

Gelukkig kun je ook gezonde keuzes maken als je een klein hongertje hebt. Leg voedzame ingrediënten in je winkelkar zoals (gedroogd) fruit, noten, groenten, zuivel en volkoren producten. Eenmaal thuis ga je aan de slag in de keuken met snelle en makkelijke recepten. Wat vind je van homemade granolarepen, een gepimpte yoghurt of toastjes met hummusdip? Lekker snacken zonder schuldgevoel!

Geen zin, tijd of energie om recepten uit te proberen? Ontdek ons assortiment granenbiscuits en mueslirepen voor een gezond tussendoortje!

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch