1. Startpagina
 2. Een kerstmenu op babyformaat
Een kerstmenu op babyformaat

Een kerstmenu op babyformaat

3 feestbordjes om van te smullen

Pompoenpuree met peer

Voor baby’tjes tot 6 maanden

Als je kleine spruit jonger dan 6 maanden? Dan is het tijd voor de eerste oefenhapjes. Met kerst geen doorsnee fruit- of groentepap, maar een verrassende combinatie van pompoenpuree met peer. Pompoen is een licht verteerbare groente en goed voor de gevoelige maag van je baby. Peer bevat verschillende vitamines en maakt de ontdekking naar nieuwe smaken lekker spannend. Smullen maar!

Pompoenpuree met peer

Dit heb je nodig:

 • ¼ Biopompoen
 • 1 peer
 • 1 bioaardappel - 1 kl olijfolie EL CULTIVADOR®

  Zo maak je het:

  Schil de bioaardappel, de biopompoen en de peer. Verwijder de zaadjes van de biopompoen en het klokhuis van de peer. Snijd alles in stukjes. Stoom of kook eerst de biopompoen en de bioaardappel en voeg 10 minuten later de peer toe – die is sneller gaar. Kook of stoom alles mooi zacht. Giet af maar houd nog wat kookvocht over, voeg er de olijfolie aan toe en maak er een puree van.

Puree van knolselder en zoete aardappel met worteltjes en kalkoen

Voor baby’s tussen 6 en 12 maanden

Baby’s van 6 tot 12 maanden kunnen al eens voorzichtig proeven van het menu voor de grote mensen. Wat dacht je van een miniportie knolselderpuree met worteltjes en kalkoen? Knolselder is goed voor je baby’tje, maar niet zo populair door de bittere smaak. In een puree met zoete aardappel is dat meteen opgelost. Worteltjes zijn dan weer rijk aan vitamine A en passen perfect bij dit volwaardig gerechtje. Dresseer met mager vlees zoals kalkoen en serveer mondjesmaat met een gouden lepel. Daar komt het vliegtuigje!

Puree van knolselder

Dit heb je nodig:

 • ¼ knolselder
 • 2 wortelen
 • ½ vers kalkoenlapje
 • 1 zoete aardappel
 • 1 kl olijfolie EL CULTIVADOR®

  Zo maak je het:

  Schil de knolselder, de wortelen en de zoete aardappel. Snijd alles in stukjes, ook het kalkoenlapje. Stoom of kook eerst de stukjes kalkoen samen met de knolselder en voeg 5 minuten later de wortelen en de zoete aardappel toe – deze zijn sneller gaar. Kook of stoom alles mooi zacht. Giet af maar houd nog wat kookvocht over, voeg er de olijfolie aan toe en maak er een puree van.

  Liever veggie? Vervang het kalkoenlapje door linzen KING’S CROWN® voor een lekker voldaan gevoel.

Kabeljauw met pastinaakpuree, bosmengeling en rijst

Voor kleine fijnproevers van 1 à 2 jaar

Leert je kleine spruit al zelfstandig eten? Schotel hem een kleurrijk bordje voor met stukjes verse kabeljauw en een puree van rijst, bosmengeling en pastinaak. Een smeuïg hapje dat volwaardige eiwitten, essentiële vetzuren, ijzer en vitamine A en D bevat. Daar is je peuter wel even zoet mee. Smakelijk!

Kabeljauw met pastinaakpuree

Dit heb je nodig:

 • 75 g langkorrelrijst BON-RI®
 • ½ pastinaak
 • ¼ bosmengeling
 • ½ verse kabeljauw GOLDEN SEAFOOD®
 • 2 el olijfolie EL CULTIVADOR®

Zo maak je het:
Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Je kan de pastinaak stomen of koken. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Bak de bosmengeling in de helft van de olijfolie. Bak de verse kabeljauw aan beide zijden gaar in de rest van de olijfolie. Je kan de vis ook stomen. Maak een puree van de pastinaak. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Serveer met de vis, de bosmengeling en de rijst.

Al helemaal in kerstsfeer?

Ons eindejaarsassortiment

Bij ALDI ontdek je een magisch assortiment van eindejaarsproducten aan heerlijk lage prijzen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
 • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
 • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
 • Vul minstens alle velden met een * in.
 • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
 • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch